Babamosoly Családi Bölcsöde - Nyíregyháza

Bemutatkozás

Egy kellemes, tágas családi házban, vidám és színes csoportszobákkal, játszókerttel, sok-sok játékkal és programmal várjuk a gyermekeket 12 hónapos kortól 3 éves korig. Szakképzett kisgyermeknevelőink csecsemő- és kisgyermekgondozó, kisgyermekgondozó- és nevelő, valamint óvodapedagógusi végzettséggel és több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

Fő célunk, hogy a nálunk nevelkedő kisgyermekek az általunk biztosított feltételek között elsajátítsák azokat a készségeket, képességeket, amelyek segítik őket abban, hogy hatékonyan és kiegyensúlyozottan legyenek képesek viselkedni saját kulturális környezetükben, sikeresen tudjanak alkalmazkodni a környezetben bekövetkező változásokhoz.

Bölcsődénk családsegítő szerepe mellett nagy hangsúlyt fektetünk az óvoda-előkészítő funkciójára is. Célkitűzéseink között szerepel az önállóságra nevelés, valamint a gyermekek felkészítése az óvodai életre, hogy a váltás során könnyebb legyen a beilleszkedés, valamint az új környezetben biztonsággal el tudjanak igazodni az óvoda szabályrendszerében. Ehhez megfelelő környezettel és eszközkészlettel rendelkezünk.

Fontos számunkra a kicsik mozgásfejlesztése, amely nélkülözhetetlen a megfelelő és egészséges idegrendszer fejlődéséhez. A nagymozgások fejlesztése kihat a későbbiek folyamán a beszédfejlődésre, a finommozgás fejlődésére, valamint hosszú távon akár az iskolai teljesítményre is. Nagy hangsúlyt fektetünk egy héten több alkalommal arra, hogy a gyermekkel játékos formában ismerkedjenek meg a különböző mozgásformákkal, miközben fejlesztjük is őket, és ehhez nyújt segítséget jól felszerelt tornaszobánk is.

A napi szintű ének-zenei foglalkozások legfőbb célja az örömszerzés, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztése. Szakképzett gondozónőink meseolvasáson és a közös mondókázáson keresztül segítik a kicsiknek a helyes beszéd elsajátítását, valamint a kicsi gyermek ezáltal alakítja ki a képi, szimbolikus világot magában.

Továbbá fontos a kézügyesség és finommotorikus mozgás fejlődése is, melyet a kreatív foglakozásokkal, alkotó tevékenységekkel (gyurmázás, gyöngyfűzés, festés, papírtépés, ragasztás, Montessori játékok stb.), mondókás kéztornával tudunk fejleszteni.

Nevelési programunk szerves része továbbá a környezetvédelem és az egészséges életmódra való nevelés: a gondosan összeválogatott, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend, valamint a friss levegőn eltöltött hosszú játszóidő.